Sanatate

Mersul pe bicicleta - Relaxare in miscare

Iata ca, incet-incet, a ajuns si pe la noi aceasta moda - mersul pe bicicleta. Asa nu inseamna ca oamenii si-au lasat masinile si-au pornit pe 2 roti... traficul e la fel de infernal ca inainte. Probabil cei care mergeau pe jos i-au dat seama ca mersul pe bicicleta inseamna o viteza de 4 ori mai mare, cu acelasi consum de energie! Dar nu si de calorii...

Se spune ca mersul pe bicicleta regulat te intinereste cu 10 ani. Motivele? Ti le spunem noi!

Mersul pe bicicleta sau cum sa-ti lucrezi toti muschii corpului

... inclusiv cel al inimii, care devine mai puternic si mai rezistent la oboseala. Mersul pe bicicleta previne bolile de inima, dar le si tine sub control daca sunt deja instalate. 32 de kilometric pedalati pe saptamana reduc riscul bolilor coroniare cu 50%! Atentie, insa: protectia cea mai buna pentru inima este oferita de un efort fizic cu intensitate moderata, pe termen lung. Nu trebuie sa-ti fortezi organismul brusc, fara a-l obisnui in prealabil.

Asadar, mersul pe bicicleta este atat de placut incat nu doar bucura inima, ci o si insanatoseste. Contrar credintei populare cum ca mersul pe bicicleta ar "lucra" doar muschii picioarelor, trebuie sa stiti ca pedalatul tonifica abdomenul, coapsele, musculatura picioarelor si a bratelor, fesierii, adica pune la treaba mai toti muschii importanti ai corpului. Cu alte cuvinte, mersul pe bicicleta comprima, intr-o singura activitate, foarte multe exercitii specializate pentru diferitele parti ale corpului.

Mersul pe bicicleta in lupta cu kcal

Mersul pe bicicleta te ajuta sa arzi aproximativ 300 kcal pe ora, iar practicat cu regularitate te scapa, intr-un an, de aproape 5 kg. Mai mult, acesta stimuleaza metabolismul si este extrem de eficient intr-o dieta.

Nu mai are rost sa spunem ca mersul pe bicicleta reduce stresul, te relaxeaza, te invigoreaza, iti creste increderea si stima de sine si iti imbunatateste... coordonarea: implicand intregul corp, mersul pe bicicleta te obliga sa-ti coordonezi bratele cu picioarele si corpul cu ochii in permanenta.

Se pare ca mersul pe bicicleta este mai eficient si mai sanatos decat alergatul, deoarece nu iti forteaza articulatiile si plamanii, iar din punct de vedere al kcal, o ora placuta si relaxanta de mers pe bicicleta echivaleaza cu jumatate de ora de alergat obositor.

Mersul pe bicicleta - Prea placut pentru a fi uitat

Mersul pe bicicleta este mai distractiv si mai ieftin decat mersul la sala, dar daca nu ai timp si vrei sa le faci pe amandoua, si bicicleta fixa este un raspuns. Totusi, acum ca vine vara, nu ar fi pacat sa pedalam intre 4 pereti?

Daca n-ai mai mers pe bicicleta de mult timp, nu e niciodata prea tarziu sa te (re)apuci ca doar, se stie, mersul pe bicicleta nu se uita niciodata. Asadar, pe cai!

Un articol preluat de pe: www.topfitness.ro